Inapoi

Peeling Chimic

Peeling-ul chimic este o procedură dermato-cosmetică ce constă în provocarea accelerată a regenerării pielii, într-o manieră controlată prin aplicarea unor agenți chemo-exfoliatori ce sunt utilizați pentru a acționa asupra diferitelor straturi ale pielii. Acțiunea peeling-ului determină eliminarea straturilor externe superficiale ale pielii pentru a permite regenerarea acesteia, având ca obiectiv stimularea colagenului, elastinei și acidului hialuronic, sporind asfel caracteristicile sale fiziologice și mecanice.

DERMEDICS prezintă o gamă avansată de peeling-uri chimice specifice, ce sunt majoritar de origine vegetală (mai puțin acidul lactic). Produsele sunt sigure, eficiente, ușor de utilizat și de controlat, având în compoziție acizi alfa-hidroxi (acid glicolic, lactic sau mandelic) într-o concentrație de 40%. Gama permite tratarea hiperpigmentarii pielii, semnelor procesului de îmbătrânire și a problemelor estetice precum acneea și alte imperfecțiuni.

ACIDUL GLICOLIC (din trestie de zahăr)

Cu ajutorul acidului glicolic se efectuează o terapie intensivă pentru piele cu proprietati anti-îmbătrânire excelente. Este un acid organic bogat în vitamine, minerale și hormoni vegetali. Acidul glicolic din trestie de zahăr stimulează crearea de colagen și regenerarea celulelor pielii.

ACIDUL LACTIC (din lapte acru sau iaurt)

Are o putere mare de hidratare și este o componentă de bază în protecția naturală a pielii. Acest acid are proprietăți de albire ce contribuie la realizarea unei nuanțe uniforme a pielii. Peeling-ul lactic combină toate proprietățile din acest acid într-un peeling anti-îmbătrânire, ce recontureaza trăsăturile, reduce petele și daunele provocate de soare. Îmbunătățește textura și tonusul/aspectul pielii și activează formarea colagenului și a elastinei.

ACIDUL MANDELIC

Fiind obținut din extract de migdale amare, este special formulat pentru a combate imperfecțiunile pielii cu tendință acneeică. Este potrivit pentru tenurile sensibile, predispuse la reacții alergice sau cuperoză, cu acțiune în tratarea ridurilor și a petelor hiperpigmentare. Prezintă proprietăți antibacteriane împotriva microorganismelor de pe suprafața pielii.

Peelingul chimic se recomandă în sezonul mai puțin însorit, respectiv în perioada Septembrie – Mai. În acest fel se evită hiperpigmentarile post-peeling cauzate de expunerea la razele ultraviolete.

INDICAȚII PRE-PEELING CHIMIC

– Evitați utilizarea procedurilor de auto-bronzare, peeling-urilor mecanice faciale sau a agenților de exfoliere timp de 48 de ore înainte de efectuarea peeling-ului chimic;

– Opriți utilizarea produselor care conțin acid glicolic sau retinol cu o săptămână înainte de peeling;

– Nu folosiți ceară. Epilați părul din zona feței cu 2 săptămâni înainte de peeling;

– Anunță apariția oricăror leziuni (ex. herpes) înainte de tratament;

– Evitați expunerea directă la soare timp de cel puțin o săptămână înainte de tratament.

INDICAȚII POST-PEELING CHIMIC

– Evitați exercițiile fizice sau orice formă de tratament termic 24 de ore după procedură;

– Nu utilizați produse agresive de îngrijire a pielii 24-48 de ore după procedură;

– Evitați produsele care conțin alfa-hidroxi acizi 1-2 săptămâni;

– Nu îndepărtați crustele. Acestea trebuie să cadă singure de pe suprafața tratată, altfel există riscul de a rămâne cicatrici;

– Nu expuneți pielea la soare timp de până la 4 săptămâni;

– Nu utilizați produse de make-up timp de 24-48 de ore;

– Folosiți obligatoriu cremă de protecție solară cu SPF ridicat (50).

CONTRAINDICAȚII

Nu se va efectua peeling chimic în următoarele situații:

– Persoane care vor continua să aibă expunere excesivă la soare;

– Femei gravide sau care alăptează;

– În cazul prezenței leziunilor la nivelul pielii;

– În cazul prezenței oricărei forme de cancer de piele;

– Dacă ați folosit ceară sau cremă depilatoare în ultimele 2 săptămâni;

– Dacă ați administrat ROACCUTANE sau orice alt medicament anti-acneic în ultimele 6 luni, inclusiv cele care provoacă sensibilitate;

– Dacă ați administrat pastile de contracepție marca Diane sau Yasmin;

– Dacă ați suferit de herpes activ în ultimii 7 ani. În acest caz tratamentul îl poate provoca din nou. Sfătuim clienții să urmeze tratament cu Aciclovir înainte și după tratament.

– Dacă ați efectuat tratamente radioactive sau de chimioterapie în ultimul an;

– Dacă pielea este foarte închisă la culoare.

Riscuri asociate peeling-ului chimic:

– Ca orice procedură cosmetică, peeling-ul chimic poate provoca diverse efecte secundare minore. Rar, pot apărea și efecte secundare importante. În general singurul efect secundar care apare este roșeața, fiind un proces normal de reacție a pielii. Foarte rar, în cazul unor peeling-uri chimice agresive (ceea ce nu este cazul în cadrul Mhm Beauty Room), printre riscurile asociate se pot număra: inflamație, eroziuni, cruste sau cicatrici.

– Modificări ale culorii pielii. Peeling-ul chimic poate determina pielea tratată să devina mai închisă (hiperpigmentare) sau mai deschisă (hipopigmentare) decât tenul normal. Hiperpigmentarea este frecventă după peeling-urile chimice superficiale, în timp ce hipopigmentarea este mai frecventă după un peeling chimic profund (nu este cazul în cadrul Mhm Beauty Room). Schimbările de culoare la nivelul pielii sunt frecvente la persoanele care au o culoare mai închisă a pielii.

– Peelingul chimic poate duce la activarea virusului herpes simplex. Rar, procedura poate duce la o infecție bacteriană sau fungică.

În timpul tratamentului veți putea simți o senzație tipică a acțiunii peeling-ului sau nu veți simți nimic, în funcție de tipul pielii. Chiar dacă aveți pielea rezistentă și senzațiile nu se resimt, acizii acționează. În cazul pielii delicate peelingul se va resimți imediat după aplicare. Apoi pielea poate avea o senzație de încălzire sau ușoare furnicături timp de câteva minute. După încheierea tratamentului este posibil ca pielea să prezinte roșeață în special în cazul tenului sensibil.

Etapele procedurii:

Incepem procedura cu  demachierea tenului, apoi realizăm o tonifiere cu loțiune pre-peel, dupa care aplicăm peeling-ul în funcție de tratamentul necesar. Dupa cateva minute neutralizăm peeling-ul prin oprirea acțiunii acizilor cu ajutorul unui gel neutralizant si indepărtăm produsele folosite. Apoi tonifiem din nou tenul cu loțiune tonică, aplicăm o fiolă cu ser calmant, cremă de final si cremă de protecție solară (SPF 50).

Urmareste-ne și fii la curent cu ultimile postări pe Facebook si Instagram! Vezi lista de preturi pentru toate servicii noastre!

Inapoi

Contact

0742412241
IASI, Piata Unirii nr. 2 (in spatele Cinematografului Republica)